Hva er egentlig brystforstørring?

Stadig vekk hører man om silikonpupper og brystforstørring. Men vet du egentlig hva det er, hvordan det gjøres og hvilke resultater man får? Selve formålet er jo naturligvis å få større bryster, men det kan gjøre på flere vis. Plastikkirurg1 er blant de private klinikkene som kan gjennomføre slike inngrep til pasienter i Norge.

Ved en brystforstørring, så setter man som oftest inn proteser eller implantater. Det vanligste er silikon. Implantater for å bruke i brystet, kan både forandre fasongen på eller rekonstruere bryster etter skade eller sykdom. Et eksempel på sistnevnte kan være etter brystkreft. Ellers er det ikke uvanlig at noen ønsker å rette opp ulikhetene man har mellom brystene sine. I tillegg fins det flust med andre grunner til at enkelte velger å gjennomføre en brystforstørring. Hvis man kontakter en privatklinikk som Plastikkirurg1, så kan man rådføre seg om tematikken.

Det fins flere metoder å gjennomføre en forstørring på. Noen ganger tar man et snitt ved armhulen, andre ganger på undersiden av selve brystet. Det fins også andre alternativer til dette. Deretter legger man inn selve brystinnlegget.

Når en operasjon er over, så syr man igjen selve snittet. I forbindelse med denne syingen, så kan det brukes både sting som fjernes etter en uke eller to, eller så fins det også sting som løser seg opp etter en periode. For øvrig kan man velge å kombinere en forstørrende operasjon med et løft av brystene.

Det er ulikt hvilken type størrelse man ønsker å ha i forbindelse med en slik type operasjon, så her er det bare å velge å vrake. Det skal imidlertid sies at man anbefaler å velge en type størrelse som passer med dine proporsjoner. Operasjonen varer i omkring en time, og man utfører den mens pasienten er i narkose. Lurer du på mer om selve operasjonen, så kan du ta kontakt med Plastikkirurg1.

Etter at operasjonen er ferdig, så er det viktig å støtte opp med en BH som sitter godt. Faktisk må man bruke BH hver time i døgnet i flere uker (opp til seks uker). Man må også ta diverse forholdsregler, for eksempel ikke gjennomføre tøff styrketrening og lignende. Det er også viktig å unngå sol på sårene det første året. Hvis man får for mye sol på dem, så vil det gjøre arrene enda mer synlige.

Resultatene blir slik du ønsker så lenge protesene med silikon så lenge de ikke lekker, revner eller lignende. Hvis dette skjer, så kan man gjennomføre en ny operasjon for å løse problemene. Det er også fullt mulig å fjerne implantatene om man vil det.

Kilder:
https://plastikkirurg1.no/bryst-2/brystforstorring-med-fett/
https://plastikkirurg1.no/bryst-2/brystforstorring/
https://no.wikipedia.org/wiki/Brystimplantasjon