Er Microlån like lurt som det en gang var?

Er du på utkikk etter et mindre lån uten sikkerhet, har du etter alle solemerker kommet over begrepet microlån. Det finnes utrolig mange forskjellige navn på forbrukslån i dag, og med disse lånene følger det en del ting du bør være ekstra oppmerksom på.

Hva betyr lån uten sikkerhet?

Det er viktig at du setter deg inn i hva et lån uten sikkerhet er før vi går inn på det spesifikke forbrukslånet microlån. Lån uten sikkerhet er svært populært i Norge og går vanligvis under navnet forbrukslån.

Når du tar opp et lån uten sikkerhet vil ikke låntilbyder ta pant i et panteobjekt for å kunne innvilge lånet. Dersom man tar opp tradisjonelle lån vil långiver ta sikkerhet i et panteobjekt som ofte er boligen din. Et annet poeng med sikrede lån er at det du skal bruke pengene på, blir en sikring for kreditoren din.

Siden banken ikke tar sikkerhet på et forbrukslån på dagen, betyr det at det blir flere konsekvenser for hvordan lånet blir seende ut. Lånet blir mer risikofylt, og dette får følger for blant annet den effektive renten og vurderingen av din betjeningsevne.

Dette er hovedreglene for microlån

Microlån kategoriseres som de aller minste forbrukslånene på markedet. Her er fire hovedregler du vil oppleve når du søker om et microlån:

Liten låneramme

På generelt grunnlag kan vi si at lånerammen på et microlån ligger på mellom 1000 kroner og 15.000 kroner. Er du ute etter noe større lån enn dette vil et smålån være mer passende. Vær obs på at navnene flyter litt over i hverandre, og det finnes ikke mange låneaktører av rene microlån i Norge.

Kort nedbetalingstid

I og med at lånebeløpet er lite blir også nedbetalingsperioden kort. Det er vanligvis snakk om en nedbetalingsperiode på alt fra noen uker til et par år på slike små lån.

Høy rente

Banken må alltid sørge for at de tjener penger på lånevirksomheten sin, når du låner penger over en kort periode. Det å sette en høy rente er den eneste måten de kan gjøre dette på innen den fastsatte strukturen til et microlån. Da kan du oppleve en effektiv rente på flere hundre prosent når du søker om et microlån.

Enkelt å få innvilget et microlån

Man trenger ikke all verdens med inntekt når man søker om et så lite beløp som man gjør på et microlån. Banken gjør naturligvis en kredittsjekk av deg som låntaker, men så lenge du har en fast inntekt og ingen økonomiske heftelser vil du sannsynligvis få innvilget et microlån.