Denne bedriften er en vinner i koronatiden

Extra Optical opplever stor suksess til tross for pandemiens herjinger med næringslivet.

Mange bedrifter sliter voldsomt på grunn av koronavirusets ringvirkninger. Norge har hatt de strengeste restriksjonene i samfunnet i fredstid. Det har ført til at næringslivet blør og flere bedrifter går konkurs. Men det finnes også lyspunkt midt opp i det hele. Extra Optical er blant dem som virkelig kan kalles en koronavinner.

Adresseavisen omtalte saken først.

Den trondheimsbaserte nettbutikken Extra Optical har opplevd at omsetningen gikk i været da de fysiske butikkene måtte stenge. Stadig flere fikk øynene opp for nettbutikken som selger både briller og kontaktlinser.

Øystein Sandø, som er en av to gründere i Extra Optical, forteller til Adressa at han sitter igjen med blandede følelser.

– Jeg har blandede følelser for dette, siden den enorme fremgangen er basert på en global krise. Det er ingen tvil om at vi gjør det bra fordi de fysiske optiker-butikkene ble pålagt å stenge. På den annen side føles det veldig godt å ha suksess. Det bekrefter at vår satsing på en ren nettbutikk har vært riktig, sier han.

Bedriften har i dag lokaler på Lade i Trondheim.

Sammen med partner Ole Langaune kan de juble over å ha doblet omsetningen i mars. I 2019 omsatte de for én million kroner i mars, mens dette året ble det to millioner kroner. I tillegg har de opplevd at besøket på nettsiden er tredoblet. Duoen ser ikke bort i fra at de kan doble omsetningen dette regnskapsåret. I 2019 endte det på 15 millioner kroner, noe som kan dobles om trenden fortsetter.

Til Adressa forteller Sandø at 60 % av kundene er nordmenn. Resten finner man i Sverige, Danmark og Spania. Faktisk har de kun sju prosent retur, noe som er svært lavt. Selskapet ble etablert i 2010. De driver utelukkende med netthandel og har opplevd en formidabel utvikling siden etableringsåret. Nå går altså utviklingen raskere enn noen gang, og kanskje klarer de å doble omsetningen for hele regnskapsåret. Folk har for alvor fått øynene opp for netthandelen i denne bransjen også. Extra Optical kan for øvrig tilby et digitalt prøverom, som gjør at man kan teste ut mange ulike briller på nett uten å dra fysisk til en butikk.