Blogg

Spar penger på et billig minilager

Hvis det begynner å bli trangt om plassen hjemme, er det på tide å finne et minilager. Vi er veldig glad i tingene våre, og det skal ikke mye til før boden er stappfull og det renner ut av alle skap. Samtidig ønsker man ikke å tømme lommeboken for å finne et minilager, man ønsker gjerne et rimelig og billig minilager. Man skal tross alt betale en månedlig pris. Her kommer tipsene for å finne et billig og rimelig minilager nære deg.

Se på de ulike aktørene for minilager i området ditt

Dette er kanskje selvsagt, men det er fremdeles mange som velger det første og beste minilageret de finner. Søker man “minilager oslo” så kommer typisk City Self-Storage eller OKminilager opp først. Da trykker man seg inn, og uten å vurdere andre bedrifter for minilager, så reserverer man sitt første minilager.

Bare i Oslo finnes det over 60 ulike anlegg for minilager. Med så mange ulike aktører kan det bli vanskelig å filtrere gjennom dette havet av minilager, for å finne det beste og billigste. På minilagerguiden.no er det et verktøy for søk som gjør at du kan filtrere minilager etter dine kriterier.

Eksempelvis kan du ønske at minilageret skal være innen 5 km radius, under 700kr i måneden og at det er minst 6kvm stort. I tillegg ønsker man gjerne adgangskontroll, eller tilgang med bil, som du enkelt kan velge for søket ditt.

Finn gode tilbud på minilager

Mange minilagre vil gi tilbud til deg som ny kunde i en viss periode. Kanskje gir Oslo Minilager 50% av de første to månedene. Flere og flere går også for prismatch, slik at dersom du finner billigere pris et annet sted, så får du samme pris også her. Dette får du informasjon om på minilagerguiden.no, der du kan se om et gitt lager du ønsker tilbyr prismatch.

Hvis du har kapasitet og energi, kan du finne et tilbud på et minilager nære deg og leie det i perioden du får rabattert pris. Når tilbudet er over, kan du enkelt finne et annet minilager som også har en velkomst-deal. Slik får du billig og rimelig minilager i en lengre periode, som er godt for lommeboken og humøret.

Dersom du vil strekke deg lenger, kan du også finne billigere minilager utenfor byene. Det finnes mange gårdsbruk som tilbyr lagring i en låve de har til overs. Hvis du orker å ta kjøreturen, vil det i det lange løp lønne seg å finne et rimeligere minilager utenfor byen. Bruk minilagerguiden.no til å finne minilager overalt i hele verden, fra Kristiansund til Tromsø!

Å låne penger har blitt den nye normen i Norge

Når vi nordmenn låner penger, tar vi gjerne opp lån hvor banken tar pant i boligen vår, bilen vår eller en fritidsbolig som er vår. Studielån utgjør også en del av vår samlede gjeld.

Men mange tar også stadig opp forbrukslån uten sikkerhet på toppen av dette. Disse utgjør imidlertid en liten andel sammenlignet med den totale samlede gjelden i husholdningene, bare 3%. I 2016 hadde nordmenn til sammen rundt 100 milliarder kroner i forbrukslån, da er også kredittgjeld inkludert.

Hvorfor låne penger?

Flesteparten av de som tar opp et forbrukslån og lån uten sikkerhet eller bruker kredittkort, gjør det fordi de ser flere fordeler med det. Blant annet så er disse lånene uten sikkerhet, det betyr at banken ikke tar sikkerhet eller pant i din bolig eller noe annet du eier.

Det fører til at søknadsprosessen blir enkelt og smidig. Du kan vanligvis fylle ut en søknad på nett og pengene kan i enkelte tilfeller utbetales på dagen. Pengene du mottar kan du bruke på hva du enn ønsker å bruke det på.

Dette er en fordel hvis du for eksempel trenger penger til å kjøpe et nytt kjøleskap eller om ovnen din har gått i stykker og må byttes ut. Men hva er det vi egentlig bruker pengene på?

Forskjell på generasjoner

I en komplett bank-undersøkelse fra 2014, kom det frem at 24% hadde brukt forbrukslån til å kjøpe bil. Neste på listen var uforutsette utgifter og oppussing på egen eiendom. Det var 13% som svarte det.

Det er spesielt den gruppen voksne med barn boende hjemme som tar opp forbrukslån, ifølge undersøkelsen. Unge mennesker mellom 25 og 35 år bruker pengene på opplevelser, klær, oppussing, elektronikk og bil, mens den eldste generasjonen bruker pengene på utbedringer i boligen og oppussing av kjøkken og bad, kommer det frem i undersøkelsen.

Flere og flere låner penger for plastisk kirurgi

Les også 👆🏼

Fornuftig forbruk

Vurderer du å søke om et forbrukslån, smålån eller et kredittkort bør du være klar over enkelte ting. Vær klar over at den effektive renten er høyere på denne typen lån enn på andre lån. Dette skyldes at banken som låner ut pengene ikke har sikkerhet i noen av eiendelene dine. Dermed er det viktig at du setter deg godt inn i lånevilkårene.

Dersom du har et fornuftig forbruk kan du mest sannsynlig ta opp et forbrukslån samtidig som du vet at du kan betale pengene tilbake over tid. Betal ned lånet så raskt du klarer, følg betalingsplanen og se gjerne etter andre måter for å betale ned lånet enda raskere. Kanskje har du noe du kan selge eller kanskje du har mulighet til å jobbe ekstra, eventuelt skaffe deg en jobb nummer to?

Denne bedriften er en vinner i koronatiden

Extra Optical opplever stor suksess til tross for pandemiens herjinger med næringslivet.

Mange bedrifter sliter voldsomt på grunn av koronavirusets ringvirkninger. Norge har hatt de strengeste restriksjonene i samfunnet i fredstid. Det har ført til at næringslivet blør og flere bedrifter går konkurs. Men det finnes også lyspunkt midt opp i det hele. Extra Optical er blant dem som virkelig kan kalles en koronavinner.

Adresseavisen omtalte saken først.

Den trondheimsbaserte nettbutikken Extra Optical har opplevd at omsetningen gikk i været da de fysiske butikkene måtte stenge. Stadig flere fikk øynene opp for nettbutikken som selger både briller og kontaktlinser.

Øystein Sandø, som er en av to gründere i Extra Optical, forteller til Adressa at han sitter igjen med blandede følelser.

– Jeg har blandede følelser for dette, siden den enorme fremgangen er basert på en global krise. Det er ingen tvil om at vi gjør det bra fordi de fysiske optiker-butikkene ble pålagt å stenge. På den annen side føles det veldig godt å ha suksess. Det bekrefter at vår satsing på en ren nettbutikk har vært riktig, sier han.

Bedriften har i dag lokaler på Lade i Trondheim.

Sammen med partner Ole Langaune kan de juble over å ha doblet omsetningen i mars. I 2019 omsatte de for én million kroner i mars, mens dette året ble det to millioner kroner. I tillegg har de opplevd at besøket på nettsiden er tredoblet. Duoen ser ikke bort i fra at de kan doble omsetningen dette regnskapsåret. I 2019 endte det på 15 millioner kroner, noe som kan dobles om trenden fortsetter.

Til Adressa forteller Sandø at 60 % av kundene er nordmenn. Resten finner man i Sverige, Danmark og Spania. Faktisk har de kun sju prosent retur, noe som er svært lavt. Selskapet ble etablert i 2010. De driver utelukkende med netthandel og har opplevd en formidabel utvikling siden etableringsåret. Nå går altså utviklingen raskere enn noen gang, og kanskje klarer de å doble omsetningen for hele regnskapsåret. Folk har for alvor fått øynene opp for netthandelen i denne bransjen også. Extra Optical kan for øvrig tilby et digitalt prøverom, som gjør at man kan teste ut mange ulike briller på nett uten å dra fysisk til en butikk.  

Hva er egentlig brystforstørring?

Stadig vekk hører man om silikonpupper og brystforstørring. Men vet du egentlig hva det er, hvordan det gjøres og hvilke resultater man får? Selve formålet er jo naturligvis å få større bryster, men det kan gjøre på flere vis. Plastikkirurg1 er blant de private klinikkene som kan gjennomføre slike inngrep til pasienter i Norge.

Ved en brystforstørring, så setter man som oftest inn proteser eller implantater. Det vanligste er silikon. Implantater for å bruke i brystet, kan både forandre fasongen på eller rekonstruere bryster etter skade eller sykdom. Et eksempel på sistnevnte kan være etter brystkreft. Ellers er det ikke uvanlig at noen ønsker å rette opp ulikhetene man har mellom brystene sine. I tillegg fins det flust med andre grunner til at enkelte velger å gjennomføre en brystforstørring. Hvis man kontakter en privatklinikk som Plastikkirurg1, så kan man rådføre seg om tematikken.

Det fins flere metoder å gjennomføre en forstørring på. Noen ganger tar man et snitt ved armhulen, andre ganger på undersiden av selve brystet. Det fins også andre alternativer til dette. Deretter legger man inn selve brystinnlegget.

Når en operasjon er over, så syr man igjen selve snittet. I forbindelse med denne syingen, så kan det brukes både sting som fjernes etter en uke eller to, eller så fins det også sting som løser seg opp etter en periode. For øvrig kan man velge å kombinere en forstørrende operasjon med et løft av brystene.

Det er ulikt hvilken type størrelse man ønsker å ha i forbindelse med en slik type operasjon, så her er det bare å velge å vrake. Det skal imidlertid sies at man anbefaler å velge en type størrelse som passer med dine proporsjoner. Operasjonen varer i omkring en time, og man utfører den mens pasienten er i narkose. Lurer du på mer om selve operasjonen, så kan du ta kontakt med Plastikkirurg1.

Etter at operasjonen er ferdig, så er det viktig å støtte opp med en BH som sitter godt. Faktisk må man bruke BH hver time i døgnet i flere uker (opp til seks uker). Man må også ta diverse forholdsregler, for eksempel ikke gjennomføre tøff styrketrening og lignende. Det er også viktig å unngå sol på sårene det første året. Hvis man får for mye sol på dem, så vil det gjøre arrene enda mer synlige.

Resultatene blir slik du ønsker så lenge protesene med silikon så lenge de ikke lekker, revner eller lignende. Hvis dette skjer, så kan man gjennomføre en ny operasjon for å løse problemene. Det er også fullt mulig å fjerne implantatene om man vil det.

Kilder:
https://plastikkirurg1.no/bryst-2/brystforstorring-med-fett/
https://plastikkirurg1.no/bryst-2/brystforstorring/
https://no.wikipedia.org/wiki/Brystimplantasjon

Helsebransjen søker i skattelistene?

Privat helsesektor kan se om du kan betale for deg

For aktører i privat helsesektor blir det ofte problemer med betaling for kunder. Helsetjenester er dyrt, kostnaden kan komme spontant, og betaling skal ofte skje fort. Men hvordan kan vet de private at du kan betale i tide? For dette er det mange av de som enten tar en kredittsjekk, eller benytter seg av anonyme skattesøk. Ved å søke annonymt i skattelistene så unngår man at den man søker på ser at du har søkt. Siden 2014 ble denne informasjonen nemlig offentlig.

Hvor kan man søke i skattelistene?

Det som er mest populært er å søke via de offentlige tjenesten hos skatteetaten og Altinn. Det kan man gjøre på skatteetatens hjemmesider. Men det er blitt mer og mer populært å benytte seg av private tjenester som «selger» søk mot en avgift. Disse avgiftene kan være alt i fra 39 kr på det billigste, til kr 1499 på det dyreste.

Din helse Halden har sjekket og testet alle disse tjenestene, og har funnet en vinner. Vi har dømt på svartid med resultat, pris og brukergrensesnitt. Og vinneren ble skattesjekk.no.

Kan man søke på hvem som helst annonymt?

I likhet med den åpne skattelisten, så kan man søke på alle i norge som betaler skatt. Altså de som er 18 år i det oppførte skatteåret man søker i. MEN det skal sies at når man gjør et søk hos private aktører, så stemmer ikke alltid informasjonen. Du BØR unngå å søke på sider hvor man kun kan oppgi navn. Da vil søkeresultatet være for en helt annen person. Bruk kun sider hvor man kan oppgi Navn, fødselsår og bosted. Da vil du kunne skrive nøyaktig hvilken person du ønsker, og misvisende informasjon blir sjeldenere.

 

Med dette ønsker vi deg lykke til i snokingen! 🙂

HMS i bygg -og anleggsbransjen blir viktigere og viktigere

Helse, miljø og sikkerhet er en samlebetegnelse på arbeid med helsevern, miljøvern, arbeidsmiljø, sikkerhet og trygghet for ansatte og brukere. Tilrettelegging for dette skal forebygge skader og miljøforstyrrelser, sikre virksomheters ansatte et sunt arbeidsmiljø, og sikre beboere og brukere av bygg og anlegg et godt ute- og innemiljø.

Hva er HMS og hvordan praktiseres det?

I mange tilfeller blir helse, miljø og sikkerhet praktisert på riktig måte, og med strenge regler på bygg -og anleggsområder i Norge. Flere og flere selskaper i bransjen blir autorisert og godkjent for arbeid i henhold til arbeidsmiljøloven. Ved å oppfylle disse reglene i mot bygg -og anleggsbransjen, vil det forebygge skader og ulykker på prosjekter og arbeidsplasser. På større prosjekter vil det ofte være dedikerte folk som følger opp HMS regler. Disse blir kalt HMS-ingeniører. Jobben deres går ut på å følge opp at deltakere på prosjekt holder seg til de reglene som gjelder.

Bedrifter som praktiserer HMS

For å få en bedre forståelse på hvordan enkeltbedrifter, både store og små arbeider mot HMS – Har vi funnet noen eksempler. Innherred Entreprenør AS er en lokal byggmester i Levanger i Trøndelag. De er et medium-stort snekker/tømrer -og byggfirma som daglig er med på prosjekter i alle slags størrelser. Alt fra små service-jobber til større prosjekter. På hvert av disse prosjektene hvor de enten opererer som hoved -eller underentreprenør, praktiserer de HMS på en riktig og redelig måte. Les mer om deres referanser og tjenester de tilbyr på hjemmesidene. Elektriker steinkjer Elman er en elektriker, også i bygg -og anleggsbransjen. Disse praktiserer også HMS på lik linje.

Kilder: Arbeidsmiljøloven

Alternativ behandling. Hva er det egentlig?

Hva er alternativ behandling?

Alternativ behandling har til hensikt å lindre eller behandle sykdom eller skade. Men behandlingen er normalt sett ikke en del av den helsehjelp som gis av helsepersonell innenfor den ordinære offentlige eller private helsetjeneste.

I mange tilfeller benyttes alternativ behandling som et supplement til den ordinære offentlige eller private helsetjeneste. I den sammenheng omtales alternativ behandling ofte som komplementær behandling.

Kilde: https://helsedirektoratet.no/lover/alternativ-behandlingsloven 

Hva kan man finne på helseverden?

På helseverden.no kan du lese deg opp på forskjellige behandlingsmetoder. Dette gir en bredere forståelse på noen metoder som kan hjelpe mot skader som kan oppstå. Eksempler på behandlingsmetoder som ofte blir oppsøkt, er alt ifra fjernhealing til akupunktur og til forskjellige massasjetyper.

Siden oppdaterer kontinuerlig med nyheter rundt helse og utvikling rundt. Man kan lese om forskning fra fagfolk rundt hele verden, som hver dag jobber mot bedre helse. Men det vi i Din helse Halden mener er de viktigste artiklene de skriver, er de som handler om enkle og effektive tiltak mot en bedre hverdag. Disse artiklene kan handle om både kosthold, sosiale samvær, og om flere generelle småting som hjelper på hverdagen.

Hvem er det som tilbyr tjenester innen behandlingsmetodene?

Inne på sidene til helseverden.no kan man finner en oversikt over forskjellige tilbydere, og hvordan tilbydere selv kan bli listet inne på siden. Hver av tilbyderne har en egen side hvor man kan lese litt info om hver enkelt. Du kan også se hvilke tjenester de tilbyr. Siden har et bredt spekter av forskjellige behandlere